Helge Ask er en Skuldelev V

hjemmehørende i Roskilde Museumshavn.  Vikingskibsmuseet rekonstruerede og byggede i 1990-1991 skibet ud fra vragfundene i vandet ved Skuldelev i Roskilde Fjord.

Historisk teknisk kan det omtales som en 13 sesser (dvs. 26 ropladser) - et ledingsvikingeskib bemalet som historikerne gætter på det KUNNE have set ud, da skibet sejlede i danske farvande omkring år 1030.

Dette er hjemmesiden for Vikingeskibslauget Helge Ask.

Lauget udgøres af en samling vidt forskellige mennesker der har dét til fælles at de holder af at sejle med den kopi af Skuldelev 5 fundet fra Roskilde Fjord, som er konstrueret af og ejes af Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Her kan du finde oplysninger om skibet Helge Ask, om skibslauget, og om hvad skibslauget har benyttet Helge Ask til i tidens løb, men ikke decideret videnskabelige eller forskningsmæssige oplysninger - der henvises til Vikingeskibsmuseet herfor.

Denne hjemmeside har til formål at medvirke til at formidle viden om den historiske, kulturelle, maritime arv samt at udbrede kendskabet til sejlads med råsejlere.

Jonna orniotologer maj17 70002Helge Ask var på fjorden søndag den 7. maj for at indvie den blå del af Nationalpark Skjoldungernes Land.

Vejret var godt og der var fornuftigt med vind.

 

Besætningen havde en fin tur med ornitolog ombord.

Der var medvind ud af inderfjorden og godt ind i Kattinge Vig.Jonna orniotologer maj17 70006

Vi krydsede hjem (næsten) til havnen hvorefter vi kunne nøjes med at ro et lille stykke.

 

Gæsterne tog det pænt, når vi kommanderede rundt med dem.

sommertogt14 LarsR 2014 707

Gå til toppen