Hvert år fejres Helges fødselsdag tæt på den 2. august med en tur, hvor målet er Skuldelev.

Det er der jo en god grund til, idet Helge jo "stammer fra" bunden af fjorden ud for Skuldelev - Skibet er som bekendt af arkæologerne og historikerne som en "rekonstruktion af en Skuldelev 5".

DR viking P1050616 medALTSÅ skal der festes for den nutidige udgave af skibet - og det gør vi ved at invitere de øvrige laug til Skuldelev på dagen - og så iøvrigt selv forsøge at nå frem til Skuldelev.

2. august 2015 - som er Helges 24-års-dag - lykkedes det dog ikke at nå helt frem til Skuldelev. Måske fordi skipper med besætningen tog en beslutning om, ikke at ro hele vejen fra Roskilde til Skuldelev - Ja, det var stik modvind - så turen blev lidt kortere.

Meen - det skal jo så ikke forhindre besætningen i at feste lidt i dagens anledning.

Oldermand Lasse var traditionen tro skipper på turen - og sørgede for at alle ikke blev overanstrengt på denne herlige solskinsdag (vi har haft mange i år!!) - og der var som sædvanlig glade miner og god hyggestemning på Helge!

Så var vi fremme - kort sejltur - ankeret ud. Sædvanligvis skulle besætningen lige brokke sig en smule over lige dér hvor vi gik ind...På Helge har vi lige så mange meninger som der er besætningsmedlemmer - men sådan skal DET bare være...

 

 helge foedsdag15 pederdh 10996- men lige før vi landede - blev der observeret en "genstand" på vandet - for et fartøj kunne man næppe kalde det - på vandet - bare 50 meter væk -

Det lignede noget nogen havde sammensat af gamle badebroer, et par pissoirer, en kæmpe svejseskærm, et lille kolonihavehus, nogle køkkenelementer og andet mærkeligt, bundet sammen og trukket frem på vandet af en lille LM24... ???.

 

 

Der var på behørig vis produceret indtil flere fantastiske fødselsdagslagkager i dagens anledning - De måtte jo fortæres af den altid lækkersultne besætning.

helge foedsdag15 pederdh 10960Lars havde endda sin kage med i en smuk trækasse. Den - kagen altså - skulle jo nødig gå i stykker, når han nu havde brugt flere dage på at kreere den. Men den var fantastisk - Lars burde være conditor !! - og han roses stadig for den..

 

Traditionen byder dog at der også skal være rigeligt med frokost til alle og det havde Gunhild sørget for !!! - dvs. der var sild og gode sager til at belægge det hjemmebragte brød (fåes ikke bedre på disse breddegrader)  - og der blev stegt pølser på bålet - sammen med majs i svøb..

 

helge foedsdag15 pederdh 10998Denne dag skulle Peder-Fynbo også fejre, at han var blevet erklæret "Helge-fuldbefaren" på sommertogtet. Så der var medbragt en kasse ægte fynske specialøl fra bryggeriet i Refsvindinge. En overraskelse lurede dog her. For den Refsvindinge-øl, som havde mærkatet "chili" - havde faktisk temmelig meget chili-smag - Og dét var alligevel lige i overkanten, selvom besætningen er ganske glad for chili og endda på sommertogtet under sejlads har præsteret at sende "suppe" rundt - som egentlig kun bestod af varmt vand med chili-pulver i.... !!

Han må stadig høre for de chili-øl....

Men der blev alligevel taget godt fra - Alle lagkager blev på mystisk vis fortæret - pålægget var næsten væk - øllene ligeså - og der var altså heller ingen grillpølser tilbage.... Man undrer sig!

Herunder lidt billeder fra Helges 24-års fødselsdag